Natuurproducten


De natuurcheck kun je bij de omschrijvingen van de producten in de webwinkel vinden. Deze is bedacht om op een duidelijke en eenvoudige manier te kunnen zien wat de groene kenmerken zijn van het product. Zo kun je herkennen of een product bijvoorbeeld geschikt is voor veganisten, of het proefdiervrij is en of het parfumvrij is. Verder zie je bij het product of het aan de eisen van bepaalde keurmerken voldoet. Hieronder een korte omschrijving van de keurmerken.


Het BDIH-keurmerk is in 2002 in Duitsland ingesteld en wordt gebruikt voor persoonlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Er wordt niet alleen beoordeeld op natuurlijke en diervriendelijke producten; eerlijke handel is ook een deelaspect.
Website van BDIH (beschikbaar in de Duitse taal):  http://www.bdih.de/


NaTrue is een internationaal label voor natuurlijke en biologische huidverzorging. De organisatie van NaTrue wil de integriteit van echte natuurlijke producten waarborgen door de hoogste normen voor natuurlijke en biologische producten en ingrediënten vast te stellen.
Website van NaTrue (beschikbaar in de Engelse, Duitse en Franse taal): http://www.natrue.org/


Het Franse Ecocert keurmerk richt zich op milieuvriendelijke productie van voedingsmiddelen, cosmetica en kleding. Producten met het Ecocert keurmerk bevatten natuurlijke ingrediënten uit biologische teelt. Ecocert heeft ook een fair trade programma.
Website van Ecocert (beschikbaar in de Engelse, Franse en Spaanse taal): http://www.ecocert.com/


Het EKO-keurmerk geeft aan dat een product gecontroleerd biologisch is en bovendien afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid. Het keurmerk wordt specifiek voor voedingsmiddelen gebruikt.
Website van EKO-keurmerk: http://www.eko-keurmerk.nl/

Het EU bio-keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Alleen producten met dit logo mogen als biologisch verkocht worden.
Website van de Europese Commissie over biologische landbouw: http://ec.europa.eu/agriculture/organic/
MILIEU-BELEID AlleenNatuurlijk


Verantwoorde Samengestelde (en veelal ook Parfumvrije) Natuurproducten:
Voor de samenstelling van ons assortiment kiezen we voor producten uit natuurlijke ingrediënten, uiteraard proefdiervrij, waarbij geen gebruik is gemaakt van gentechnologie, die op een milieuvriendelijke manier (bij voorkeur uit de biologische landbouw) geproduceerd worden, met zoveel mogelijk grondstoffen uit eerlijke handel

Via onze andere webwinkel www.geenparfum.nl vindt je uitsluitend en alleen parfumvrije producten.

Veel van onze (parfumvrije) natuurproducten dragen het keurmerk van certificeringsorganisaties, zoals BDIH en Ecocert. Deze artikelen voldoen aan de stricte eisen met betrekking tot natuurlijk ingrediënten van hoge kwaliteit, waarbij afgezien is van kunstmatige conserveringsmiddelen en die zijn geproduceerd door een bedrijf met een duurzame bedrijsvoering.

CO2 neutraal
Ons kantoor bevindt zich aan huis, dus geen CO2 uitstoot vanwege woon-werkverkeer. De afhandeling van onze bezorging loopt via TNT Post, die streeft naar een CO2 neutrale postketen. In samenwerking met deze organisatie hebben wij er voor gekozen om onze postvolumes en postbestemmingen te kwantificeren in CO2 uitstoot, en deze uitstoot te compenseren door deelname aan het CO-2-Gether programma. De geïnvesteerde gelden worden aangewend om deze uitstoot te compenseren in samenwerking met de Climat Neutral Group (CNG). 
Meer info vindt u via: http://www.postnl.nl/zakelijk/post/groene-post/

Milieuvriendelijk inpakken
Ik besteedt zo veel mogelijk aandacht aan het milieu. Dit betekent onder andere dat ik de hoeveelheid afval proberen te reduceren, door met name het gebruik van papier terug te dringen. Het papier wordt, net zoals het verpakkingsmateriaal en de gebruikte toners en cartridges, gescheiden aangeboden om gerecycled te kunnen worden. Papier wordt versnipperd en gebruikt als opvulmateriaal, tevens gebruiken we gebruikte dozen hiervoor. U kunt al dit materiaal gewoon bij u in de papiercontainer deponeren.

Ik gebruik zo veel mogelijk milieuvriendelijke kantoorartikelen, bijv: papier dat op milieuvriendelijke wijze is geproduceerd, en op deze manier een steentje bij te dragen aan het milieu.